Hälsa övervikt och livsstil

Hälsa övervikt och livsstil

Vart finns den perfekta föräldern? Om ni vet! Ge mig den kontakten eller hör av er till mig, jag är nyfiken om hur ni gör.

“Sluta leta efter den rätta, var den rätta.”

Som föräldrar gör och är blir barnen formade.

Som förälder är du menad att vara pinsam och ställa hårda krav. Du ska visa vägen till framtiden! Inte dåtiden.

Vi människor söker alltid genvägar omedvetet och medias skapande bilder påverkar oss.

Det är alltid lättare att skylla på gener och dåtid. Tjock benstomme och släkten.

Men kroppen är fantastisk och anpassningsbar! Den är mest anpassningsbar i ung ålder.

“Det är som att bygga ett högt hus. Ju, mer du bygger stark stabil grund! Dessto högre kan du bygga och huset håller längre “

Att sätta gränser och vara obekväm.

Jag är ofta en sk. dryg mamma som inte fattar någonting! Enligt mina barn.

“Äter du inte bra mat så blir det inget godis!

Utåt sett blir de sura på mig. Men jag vet att jag är deras förebild och jag skapar deras sätt att leva tänka i framtiden.

Men innerst inne vet de om all min information som de är superless på att höra. Att rör du på dig och äter bra mat ( husmanskost och skolmaten). Ja då är det inget problem att äta godis, men inte äta jämt. Och dricka “socker” är inte bra, men ibland går.

Men jag måste ju också själv göra bra saker för att de ska förstå. Det hjälper inte bara med ord. Rör jag på mig och tar med barnen på aktiviteter. Ja! Då kommer de ta efter…

Livet familjen livsstil är inte lätt. Men en härlig utmaning. Jag skulle kunna prata om det här i timmar…. Men tänk såhär!

“Vill du ha ut mer av livet och det du har omkring dig?

Kom ihåg att förändring börjar med dig själv.”

Många barn som har övervikt eller fetma mår bra. De tycker inte att övervikten är besvärlig. Men för att barnet inte ska få andra sjukdomar är det ändå viktigt att göra något åt vikten.

Övervikt är ingen sjukdom, men barn som har övervikt har risk att utveckla fetma. Om ditt barn har fetma ökar risken för att hen ska få andra sjukdomar. Fetma räknas därför som en sjukdom.

Övervikt är när ett barn väger så mycket att det räknas som ohälsosamt. Kraftig övervikt kallas fetma och räknas som en sjukdom. Barns vikt påverkas av ärftlighet, matvanor och hur mycket barnet rör på sig.

Övervikt och fetma anstränger kroppen, vilket ökar risken för sjukdomar som diabetes eller hjärtsjukdomar. Övervikt och fetma hos barn är vanligt.

Ju mer barnet väger, desto större är risken att hen ska få sjukdomar. Genom att ändra vanor kan barnets viktutveckling ändras.

Ofta är det lättare om barnet kan ändra vanor tillsammans med närstående. Ibland är det lättare om närstående stöttar barnet till egna nya vanor.

De viktigaste kostråden för barn är att:

Äta regelbundna måltideräta mycket frukt och grönsaker, äta grovt bröd, potatis, pasta och ris äta mindre mättat fett, som smör, grädde och ostäta mindre socker, glass och godisdricka mindre av söta dryckeräta lagom stora portioner.

Många närstående känner att andra klandrar dem för barnets vikt eller vanor. Det finns föreställningar i samhället om hur barn ska se ut, som kan påverka dig som närstående.

Om du som är närstående själv har övervikt eller fetma har du egna erfarenheter. Kanske har du känt dig utpekad. Kanske känner du skuld om ditt barn också utvecklar övervikt. Kanske har du själv utvecklat sjukdom på grund av din fetma. Kanske har du själv haft svårt att hitta vanor som fungerar.

Oftast blir det lättare om du som närstående ändrar vanor tillsammans med barnet. Då får barnet stöd och hjälp.

Har du funderingar om din livsstil och vill ha hjälp med hur göra och tänka. Hör av dig så kanske jag kan hjälpa dig på vägen. ..

#livsstilscoach

#personligtränare

#movement

#hållbarhälsa

#hållbarkropp

#rörelseglädje

#näringsrikmat

#hållbarlivsstil

#keepitsimple

#keepithonest

#keepityou

#måbra

#hälsa

#livskvalitet

#tesenpthalsalivsstilscoach

No Comments

Post A Comment