Du är inte ensam ♡ Tuffa tider.. men älskar livet ♡

Du är inte ensam ♡ Tuffa tider.. men älskar livet ♡

Tuffa tider Älskar livet mitt arbete men framförallt min familj. Tuff vecka med många intryck både negativa och positiva.

Mest positiva denna vecka är en utbildning via mitt arbete hos kommunen. Det var Ylfva Wistrand Pedagog/ANDTsamordnare och Jenniffer Bennoit Socionom/Kurator från Strömsunds Kommun. De gick igenom språkutveckling, lärande är situationsbaserade möten. Att jag behöver stå för min roll och målet som ska nås, men… Jag kan bara till en viss gräns motivera den jag möter. Jag behöver också lägga tillbaka ansvaret på den jag möter.

Framgångsfaktorer i mitt arbetssätt i mötet med människor?

Självkännedom ett grundläggande krav i det professionella bemötandet.

Mitt förhållningssätt Vad? Varför? Till vem? För vems skull?

Det som ger mig energi för att orka! Är mina träningspass med alla härliga människor jag får möta.

Men framförallt min familj och det är där jag känner min trygghet, det är där jag också lär mig om hur andra kan känna och tänka. Då ingen familj är perfekt, kanske utåt sett. Men alla har olika tester och bekymmer att gå igenom i livets olika vägar….

Sitter nu med mitt kaffe vid köksbordet. Lördag morgon och har skjutsat äldste sonen till fiskedag med sin BB kompis och de föddes samma dag och tror det skiljde elva min endast.

Lyssnar på radion och de talar om #BRIS och det är dit många barn och ungdomar hör av sig till för att kunna berätta om saker som de tycker föräldrarna och andra vuxna inte lyssnar till. Bris lyssnar.

Alla vill bli sedda och hörda även vuxna.

Nedan en dikt som avslutade dagen vid utbildningen med Ylfva och Jennifer. Tänkvärt!

Människor i möten

Hjalmar Gullberg

” Om i ödslig skog

ångest mig betog

kunde ett flyktigt möte

vara befrielse nog.”

“Giva om vägen besked

därpå skiljas i fred

sådant var främlingars möte

enligt uråldrig sed.”

“Byta ett ord eller två

gjorde det lätt att gå.

Alla människors möte

borde vara så.”

Min yngste son kommer ner till mig och lägger upp boken “Du är inte ensam” med Joakim Lundell. Jag köpte den till honom för att få honom att läsa mera och inte bara titta på Youtube. Tog något som väcker sonens intresse.

– Nu har jag läst klart mamma.

– Spännande! berätta för mig…..

#tuffatider

#duärinteensam

#livelovelaugh

#självkännedom

#tillit

#psykiskohälsa

#friskfaktorer

#riskfaktorer

#learningbydoing

#duharalltidettval

#tankekraft

#livsstil

#hälsa

#måbra

#keepitsimple

#keepithonest

#tesenpthalsalivsstilscoach

No Comments

Post A Comment