Att – “Se på livet genom framrutan, inte genom backspegeln”.

Att – “Se på livet genom framrutan, inte genom backspegeln”.

Är du en av de som brukar älta? Jag är själv en sådan och har via kurser coachning och min kloke man blivit bättre med åren…

“Att vara en större människa”

Var större människa! Brukar min man säga. Idag är jag bättre på att acceptera att jag inte alltid kommer att förstå människors handlande och agerande men visst kan väl även jag då och då också tänka, ”Jag kan inte förstå vad som hände, blir irriterad och tänker till slut att jag ska vara större människa, god och som en klok vän säger! “Man förlorar ingenting på att inte vara snäll”.

Genom sig själv känner man andra och ofta om andra ifrågasätter dig så har de något själv att jobba med i deras egna negativa tankar.

Att titta i backspegeln hjälper dig inte att komma dit du vill.

Älta negativa tankar eller kanske av ett negativt laddat minne. När vi upprepat går omkring och påminner oss själva om att – Vad är det för fel på mig? Varför sade denne så till mig? Vad har jag gjort för fel? Jag blir så irriterad och kan bara inte släppa taget.

Det ligger nämligen i människans natur att påminna sig själv om alla de negativa känslor och minnen som hänt i livet, snarare än att plocka fram det härliga och positiva. De som väcker härlig glädje och lust. Precis som vi människor också är fenomenalt duktiga på att ta till oss negativ kritik mer än positiv…

När ältandet kommer, ställ dig då frågan.

När jag tänker så här, vad vill jag med mina tankar? Älta eller klara av situationen? Älta eller acceptera? Titta i backspegeln eller blicka framåt? I vilken tanke finns minsta möjliga motstånd? I vilken tanke finns den härligaste känslan?

Motgångar som en naturlig del i personlig utveckling, växa i styrkan av att kunna ta bort de negativa. Att tro på dig själv och lägga sin energi på det som är viktigt.

No Comments

Post A Comment