Nypon & Gurkmeja

Nypon & Gurkmeja

Nypon & Gurkmeja påverkan hos leder artros och antiinflammatoriskt.

Håll det enkelt, strö över på filen, yoghurten eller i din smoothie. Du kan tom röra i ditt Te eller kaffe.

Nypon innehåller mer C-vitamin än några andra frukter och bär.
Nypon är proppfull med C-vitamin och antioxidanter! Nypon inte bara en superfrukt för lederna. Nyponen håller dig friskare och piggare, samt kan till och med påverka delningen av cancerceller.
Nyponpulver ökar ditt välbefinnande och ger hud, bindväv, leder samt ligament näring och energi. Det är helt naturligt och utan några onödiga tillsatser.
Nypon hjälper till att bibehålla ledernas rörlighet. Nyponen har ett naturligt innehåll av antioxidanten C-vitamin som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. C-vitamin bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
1 msk helnyponpulver motsvarar en hel bunke med färska nypon. Det innehåller 60 gånger mer C-vitamin än citrusfrukter samt antioxidanter och livsviktiga mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium.
Tips på hur man kan förstärka nyponets goda effekt
Man kan ex tillsätta gurkmeja i nyponpulvret, när man vill indra vid ledvärk och inflammationer, eftersom att gurkmeja verkar antiinflammatoriskt. Även vallört, som ökar ledvätskan och detta stimulerar cellsäckarna runtomkring ledkapslarna.
Nyponpulver för leder och artros
Nypon sägs även lindra ledvärk och det är galaktolipiden GOPO, ett ämne som finns i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra värken. GOPO består utav fettsyror och sockerarter Lokalt så verkar nyponpulvret så att de vita blod kropparna inte kan rusa lika fort till inflammationen och därmed så minskar svullnaden och värken. Detta gör så att man blir rörligare och får mindre värk.
Olika studier har visat att man med ett dagligt intag av nyponpulver minskar ledvärk som t.ex. artros och artrit. Och forskarna tror att nyponpulvret verkar lokalt genom att minska de vita blodkropparnas väg mot inflammationen. När blodkropparna rör sig långsammare så minskar även smärtan och svullnaden och lederna blir då rörligare.
Dessutom passar nyponet oss nordbor som ett vitalrikt ämnestillskott då det ingår i vår nordiska flora.
Gurkmeja har länge använts inom folkmedicinen för att bota inflammatoriska åkommor. Den fungerar dessutom som en kraftig antioxidant så den är bra för immunförsvaret. Rekommendationen en matsked per dag.
*En av örtens främsta förespråkare är hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala.
Gurkmejans effekt är lika stark som – eller till och med starkare än – antiinflammatorisk medicin, säger hon till Kurera.
Tips! När ni gör potatis och grönsaker i ugnen; krydda med gurkmeja.

#näringsrikmat
#hållbarlivsstil
#keepitsimple
#keepithonest
#keepityou
#måbra
#hälsa
#livskvalitet 
#homeswethome
#tesenpthalsalivsstilscoach
No Comments

Post A Comment