Avicii & Funderingar Livet Hälsa

Avicii & Funderingar Livet Hälsa

Tim Bergling, mer känd som Avicii, född Tim Lidén 8 september 1989 i Oscars församling, Stockholm, död 20 april 2018 i Muskat, Oman, var en svensk discjockey, remixare och musikproducent.

Min son ifrågasätter och varför dog han och varför så ung. Hans stora idol och han är väldigt sorgsen, förtvivlad.
Många spekulationer uppstår bland hela befolkningen och jag önskar jag kunde svara min son exakt.
Men passar på att prata om hälsa livet och dess helhet och hur hälsa och livsstil påverkar kroppen både fysiskt och psykiskt.
Om hur allt “runt om en människa” påverkar hälsa och mående.
Sonen säger han hade fel på bukspottkörteln(☆se längre ned förklaring funktion.)
Okej, där är också en faktor, säger jag.
-Varför får man fel på den, frågar han?
Och passar även då på, att prata om hur alkohol och droger påverkar kroppen negativt. Passar även på att allt hör ihop och sömnen är med i livspusslet. Där då jag kan tro att det vart många energi drycker för att orka alla spelningar och kosthållning osv.
-Men han hade ju ett prima “kung” liv! Med berömmelse, mycket pengar och allt..
-Ja, det hade han. Men det är utsidan. På insidan kanske han var väldigt ensam. Jag vet inte, men alla människor har behov och vill självklart bli bekräftad. Men ibland bör man “våga säga nej, och lyssna på sig själv.” Vad är bäst för mig. Liksom jag brukar säga om dig i skolan, gör ditt bästa och vad som är bäst för dig, våga säga nej till saker som inte är bra.
Alla har olika lyckliga och olyckliga stunder i livet. Och tyvärr så visar det och ter sig på olika sätt i och på kroppen. Ibland psykiskt eller fysiskt, eller båda. Allt hör ihop i en kropp.
Fysiskt exempel, har du på mig nu. Mycket långt sjukdomsförlopp i vår. Mitt immunförsvar är lägre och kroppen reagerar så! Det kommer  sig säkert efter allt som hänt runt mig sista tiden.
-Vad då?
Jo, många saker kan dyka upp i efterhand.
Kroppen “ger upp” eller “reagerar” av en anledning och det påverkas av allt, mer eller mindre.
Tänk dig en skål som fylls på med olika saker.
Exempel lite som rör mig, kanske din pappas stroke och tiden efter den, mycket tankar och att vara stark för er barn. Och då när det uppkommer livsfunderingar, kanske din mormors sjuka kropp och hjärtinfarkt tidigare också gror i mig. Att jag känner mig maktlös och vill hjälpa. Min farmors bortgång. Uppsagd på mitt arbete tidigare. Pappas misstag på jobbet i höstas och där media som kan ställa till det i tankarna ordentligt. Studerat fast jag jobbat samtidigt sista åren. Saker som händer runt er barn, ert mående och framtid. Och till slut så blir skålen full och det rinner över. Då säger kroppen!! Stopp.. du har funderat för mycket och sovigt dåligt. Hallå stanna upp och ta hand om mig också. Nästan så typ. Förstår du hur jag tänker menar?
-Japp!
-Tänk såhär! I flygplanen när vi fått information om säkerhetsreglerna av flygvärdinnan.
“Då ska jag ju jag som mamma förälder, ta syrgasmasken på mig själv först och sedan dig barnet.
Samma är det i livet och hälsan. För att orka ta hand om andra, bör du ta hand om dig själv först.”
-Ja, jag förstår dig mamma. Men det känns värre för Avicii än dig ju.
-Instämmer och vi får tänka på alla bra saker han gjort. Och man ska vara låta sig vara ledsen, sen tänka vad vi kan göra det bästa med tiden “framåt” i våra liv.
Jag hänvisar till inlägget jag lade in sist.
http://theresestornberg.blogg.se/2018/april/vaga-saga-nej-utan-att-forklara.
“När du kan säga nej till andra, utan att känna att du måste förklara varför.
Har du på djupet lärt dig, att säga ja till dig själv.”
☆Bukspottkörteln är en oersättlig del av kroppen.
Bukspottkörtelinflammation ändrar på flera matsmältningsfunktioner och kan förknippas med dåliga matvanor.
Bukspottkörteln har två viktigauppgifter. Den ena är att tillverka enzymer och bikarbonat som behövs för matsmältningen. Den andrauppgiften är att tillverka hormonerna insulin och glukagon, finns i tunntarmen och därifrån ser de till att du får alla de vitaminer och mineraler du behöver från maten du äter.
Dessa är även viktiga för kroppens ämnesomsättning och styr sockerhalten i blodet.
Bikarbonat, som ­körteln producerar, hjälper till att neutralisera magsyrorna. Utan bikarbonat skulle vi få frätskador på tolvfinger­tarmen.
Bukspottkörteln sitter bakom magen, långt bak i buken, framför ryggraden.
En förändring i detta organ kan ha ganska allvarliga konsekvenser.
Inflammation i bukspottkörteln, både akut och kronisk, orsakas oftast av alltför ivrigt alkoholintag. Vid akut inflammation har man druckit för mycket alkohol vid ett och samma tillfälle, vid kronisk inflammation har man druckit för stora mängder under en längre period.
Hänvisar till artikeln;
https://www.expressen.se/noje/han-sager-att-han-kommer-do-showen-gar-bara-vidare/
Avicii skrivs in med 20 olika mediciner i systemet
I sjukhussängen i Australien ligger Avicii, eller snarare människan Tim Bergling, med en inflammerad bukspottkörtel.
Läkarna avråder från fortsatt turnerande, men diskussionen kommer i stället att kretsa kring hur Avicii ändå ska kunna genomföra den med hjälp av höga doser smärtstillande. Han skrivs ut, och bara ett par timmar senare tackar han med suddig blick ja till att göra ett gäng intervjuer.
Den nödvändiga operationen av gallblåsan görs aldrig, och efter ett par år skrivs Avicii in på sjukhus igen, då med tjugo olika mediciner i systemet och en brusten blindtarm.
Människa blir maskin.
Avicii beskriver själv hur han efter flera år av ångest, stress, mediciner och operationer vill dra sig ur och sluta turnera.
“Vet du hur många det drabbar?” får han till svar. Men han gör det ändå.
Så en sista spelning. Fyrverkerier, kärlek och extas, blandade med ödesmättade stråkar. Klipp till en svart ruta. Stillhet. Hav. Och så plötsligt sitter han där: En ny Tim, brunbränd, vältränad och lycklig med gitarren i hand. Det är egentligen bara en strand på Madagaskar. Ett löfte om en ny gryning. Men så här i efterhand målas bilderna i en ny paradisisk skymningston, som den sista förnimmelsen av en människa som nu finns någon annanstans.”

#Avicii#
#tankenskraft#psykiskohälsa
#vågasäganej#mindfullness
#fysiskaktivitetpårecept#lifebalance
#keepitsimple#keepithonest#keepityou
#tesenpthalsalivsstilscoach
#doityourway#måbra#hälsa#livskvalitet
Kram Tesen ♡
No Comments

Post A Comment