♡Ungdomarna idag är så pålästa och vi har mycket att lära av dom ♡

♡Ungdomarna idag är så pålästa och vi har mycket att lära av dom ♡

Sitter vid frukostbordet och håller äldste sonen sällskap. Det är första advent och jag har inte orkat pyntat klart.

Vi kommer in på hälsa och varför jag är så mån om honom och att inte ta ut kroppen för mycket då han är förkyld.

Jag och sonen har båda tagit bort våra halsmandlar, då på grund av mycket öron näsa hals infektioner som små barn.

Men jag har därefter dragit på mig lunginflammationer, bihåleinflammation och tvar och det beror ju på att mandlarna som är borta ger snabbare väg till detta. Försöker få honom att tänka långsiktigt.

Men direkt får jag “bollen” tillbaka.

-Hur har du själv gjort då mamma?.

-Gammal och vis! Så erkänner jag direkt. Att jag har inte varit smart alla gånger vad gäller hälsan och träning. Det är därför jag nu vet hur det kan gå och är rädd om dig.

Det är därför jag nu tog vaccination för lunginflammation och influensa. Men måste tydligen haft nåt i kroppen och det bröt ut feber, men det hör också lite till.

Slut i kroppen men är på bättringsvägen har jag nu dragit mig upp och vill få lite tid med sonen. Veckorna bara rinner iväg och vi familjen är väldigt aktiva och drivna i våra intressen. Det är en livsstil vi har och är vana i, men i och med mitt arbete där jag jobbar med människor och där hälsan självklart har största faktorn.

Jag tjatar mycket vad gäller mina “egna” och har stort tålamod på arbetet. Som mina arbetskamrater säger! Som du säger till oss andra, säg det till dig själv också när det gäller hälsa.

Som förälder vill jag ju självklart att inte mina barn börjar röka, dricka alkohol alldeles för tidigt osv. Sen alla droger som nu finns! Fy hur det blivit sen jag var ung.

MEN underskatta inte dina barn. De har kunskapen. I skolan inom idrotten får de mycket kunskap. De gör som vi gör, och inte som vi säger.

Så jag fortsätter vara en god förebild vad gäller rökning och alkohol. Fortsätter vara fysisk aktiv. Fortsätter att tjata om varför! Men ska bli än bättre på att lyssna! Då ungdomar idag är så kunniga och har så mycket att lära oss.

Vi kommer in på cancer och jag berättar om min arbetskollega chef och att hans fru ska strålas för livmoderhalscancer. Och att jag mår så dåligt för deras skull.

Vi diskuterar att det kan drabba alla och att göra det bästa av sig själv.

Sonen börjar då berätta om radon halter… rökning, alkohol påverkar kroppen! Att äta si och äta så. Han har exakta värden på vårt kranvatten!!!

Jag blir så imponerad och förstår genast om att No lektionerna gett kunskap.

Han sänder mig en länk nedan

https://www.cancercentrum.se/syd/vara-uppdrag/prevention-och-tidig-upptackt/prevention/halsorad-for-att-minska-risken-for-cancer/

Föreläsning matvanor alkohol cancer

Vi avslutar med att inte överdriva saker som står i olika media. Inte jämföra sig med andra. Utan lyssna till sig själv och vad är bästa för mig. ❤

#hälsa #måbra #livet #livetpågårnu #kroppenärenenhet #matvanor #alkohol #cancer #fysiskaktivitet #lyssnapåkroppen

#tesenpthalsalivsstilscoach

No Comments

Post A Comment